Lotta Wanners blogg

För att ord och bilder ger människor vägar till kommunikation och om vår jord ska vara en bra plats att leva på behöver vi kommunicera mera.

Tålamod

2 kommentarer

 

 

clock2
(Bild från Microsoft Office)
 

Tålamod

– Mod att tåla något

 

Mod att låta tiden gå

mod att vänta

mod att tåla och att tänka

 

Tålamod går inte att ta på

Det är ett abstrakt ord och det är också ett ganska frånvarande ord.  Det har också olika betydelse beroende på person.  Vilka erfarenheter vi har och vår nuvarande situation. Gemensamt är dock att vi alla, i alla tider, har hamnat i situationer där vi behöver ha tålamod.

Det är inte ofta vi uppmuntrar till tålamod, istället tänker vi så fort vi kan ut genvägar för att snabbare ta oss till vårt mål.

Men, när vi då står inför ett faktum där vi inte kan påverka tiden med vår effektivitet och våra tekniska prylar då behöver vi verkligen ha tålamod.

Har du blivit irriterad över något idag? Något som var i vägen för ditt eget handlande och som påverkade din tidsbild? Hur reagerade du?

Föreställ dig att du är i en situation där du inte kan påverka händelserna särkilt mycket:

Tänk dig då följande:

Oavsett hur du reagerar kommer inte händelserna att gå fortare! Men om du andas lugnt och tillåter tiden att gå medan du väntar kommer du att må så mycket bättre!

 

Förutom att du mår så mycket bättre kommer allt runtomkring dig också att bli lugnare och helt plötsligt löser sig situationerna, som de ju alltid gör!

Prova!

Lotta

Författare: Lotta Wanner

Love to see the world and be a part of it! Retired Barista. Blogging at www.lottawanner.com. Art and illustration is my language. Choosing plantbased. Always believing there is good in the universe.

2 tankar om “Tålamod

  1. Fina tankar om tålamod. Du har så rätt i varje ord.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s