Lotta Wanners blogg

För att ord och bilder ger människor vägar till kommunikation och om vår jord ska vara en bra plats att leva på behöver vi kommunicera mera.

Visa tänderna

2 kommentarer

bild-3

Om man ser en hunds tänder brukar man backa undan och undvika kontakt.

Därför brukar hunden normalt inte visa sina tänder utan istället fokusera på sin svans.

Med tydliga viftningar signalerar den att den är hur vänlig som helst och bara längtar efter samhörighet.

Jag tycker människors förhållande till varandra verkar lite mer komplicerat än hundarnas sätt.

Ibland längtar vi efter kontakt med andra männsikor, men till vårt sätt visar vi tänderna istället för att vifta på svansen. Då kan ju inte medmänniskan förstå oss och då får vi inte någon kontakt.

Om vi är lika motstridiga i vårt inre känsloliv  blir vi ju förvirrade och paralyserade. Då stannar vårt system upp för ett tag medan vi försöker bestämma oss för vilka känslor vi ska ha, hur vi ska förhålla oss till dem och vilka konsekvenser det ska få.

För enkelhetens skull kanske vi väljer att stoppa undan känslor av förvirring, sorg, saknad för de är lite för svåra att ta del av just då. Vi kan ju alltid ta hand om det lite senare. När vi har bättre med tid, eller kanske vet bättre hur vi ska sköta det.

Känslorna blir undanstoppade någonstans i vårt medvetande, de måste ju ta vägen någonstans. Efter ett tag blir nya känslor undanstoppade där i medvetandet och sedan ytterligare fler. Det börjar bli ganska fullt där nu.

Ett förvirrat, paralyserat känsloliv blir som en stor, hård klump inom oss. Den växer för varje ny kvävd känsla och till slut är klumpen så stor att vi inte längre kan se med vårt hjärta.

Det är kanske då det börjar bli svårt för oss att avgöra om vi ska vifta på svansen eller visa tänderna när vi träffar någon.

Det kanske är så att ju enklare, rakare, mer sanningsenligt mot oss själva vårt inre känsloliv är desto mer sanningsenliga blir vi i våra möte med andra människor.

Vill vi vara med andra människor? Är vi beredda på att bli sanna mot oss själva först för att sedan kunna ha ärliga förhållande med andra?

Komplicerat? Ja, kanske lite. Men värt det, definitivt.

Jag önskar dig mycket kärlek och glädje idag.

Lotta

Författare: Lotta Wanner

Love to see the world and be a part of it! Retired Barista. Blogging at www.lottawanner.com. Art and illustration is my language. Choosing plantbased. Always believing there is good in the universe.

2 tankar om “Visa tänderna

  1. Tack Lotta för ett mycket intressant inlägg som jag instämmer i. Ser du hur jag viftar på svansen? Kan även visa tänderna efter att ha varit hos tandhygienisten i morse. Önskar dig en fin helg. Kram Bosse

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s