Lotta Wanners blogg

För att ord och bilder ger människor vägar till kommunikation och om vår jord ska vara en bra plats att leva på behöver vi kommunicera mera.

När solen väl gått upp

Lämna en kommentar

Alldeles nypressad är den här diktantologin! Sammansatt av temat vårdikter genom en skrivgrupp som heter 1av3.

I våras kom nämligen en drivande delatagare på att vi som ville skriva vårdikter kunde delta i en grupp i gruppen och sedan rullade det på. Det skrevs vårdikter för glatta livet. Intresset var stort. Rätt vad det var föreslog nämnda deltagare att vi kunde ju trycka upp en bok med våra bidrag.

Sagt och gjort. Hon samlade ihop alla bidragen och organiserade texter och författare. Nästa steg var att en annan deltagare tog itu med jättejobbet att redigera och sammanställa hela dokumentet och skicka in det till Vulkans förlag. Där var de snabba, och vips så blev boken färdig för tryck och lagom till Bokmässan i Göteborg nästa vecka kan du hålla Våren i din hand!

Titeln? En tävling utlystes där alla fick bidra och sedan röstades titeln fram:

”När solen väl gått upp är gryningen redan borta”

Denna veckan har Vulkan ett generöst erbjudande på priset så passa på! 

För när sedan vintern tagit plats hos oss börjar nog längtan till våren komma smygande och då är det riktigt trevligt att fångas av orden som berör våren. Kanske en diktantologi är ett riktigt bra julklappstips!

Jag önskar dig en fin dag!

Lotta

Författare: Lotta Wanner

Love to see the world and be a part of it! Retired Barista. Blogging at www.lottawanner.com. Art and illustration is my language. Choosing plantbased. Always believing there is good in the universe.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s