Lotta Wanners blogg

För att ord och bilder ger människor vägar till kommunikation och om vår jord ska vara en bra plats att leva på behöver vi kommunicera mera.

Konsten att se om en människa kan vara lika bra som en maskin

Lämna en kommentar

blommax

 

I ett fönster i hemmet står en stor rund murgröna i mitten av fönsterkarmen och några oblommande orkideer vid sidorna samt två underliga rosor.

Den stora runda murgrönan är faktiskt lite imponerande  för oss i familjen, för den är fortfarande vid liv. Anledningen till att växterna för första gången överlever är att den praktiske mannen i huset tröttnade på att slänga växter och föreslog för kvinnan att nu sätter vi in alarm på våra mobiler för när det är dags att vattna. Detta förslag var på många sätt tankeväckande. För kvinnan var det överväldigande att mannen som normalt sätt undvek att vara beroende av mobilen hade kommit fram till denna idé. Det satte igång hennes tankeprocess. Resultatet blev ; ”det var ju själve den att jag inte skulle kunna lyckas ha ett system för att vattna blommorna två gånger i veckan!” Men hon hade ju aldrig funderat på fenomenet i system tidigare. Hon hade ju överhuvudtaget knappt funderat på blommorna överhuvudtaget, under alla dessa år. Det kan nog verka underligt  för många människor  men för henne var blommorna en förvirrande bisak. Hade varit hittills, för nu blev de ett projekt. De skulle hållas vid liv med ett system. Hon intalade sig själv att precis som hon skulle kunna programmera sin mobil borde hon kunna programmera sig själv. Blommorna skulle få vatten måndagar och torsdagar.  Vilken triumf det blev när hon kom ihåg dem på måndagen och sedan dessutom på torsdagen. Snart kom hon på att man kunde lägga till gödning. Det skulle ske på torsdagar. När vattning på måndagen skett skulle gödningsflaskan placeras i vattenkannan för att hjälpa till att komma ihåg gödningen när torsdagen kom. Det fungerade faktiskt också. Allt gick bra ända till en lördag när mannen var hemma och upptäckte att de två nyinköpta rosorna var vissna och höll på att dö! Hur var det möjligt? Kvinnan undrade, mannen svarade: ”de har fått för lite vatten!” Nu rasade ju hela kvinnans projekt, dessa föremål behövde vatten vid fler tillfällen än hennes system var uppbyggt kring. Svärmodern kom med den självklara lösningen; ”Gräv ner dem därute, klarar de sig är det ju bra.” Tack och lov för generationsutbyte.

De får stå kvar inne et tag, de verkar ju hämta sig lite. Konstigt nog har måndag blivit tisdag ibland och torsdagar lördagar. Kvinnan är nog inte så systematisk iallfall. Blommorna är inte tillräckligt intressanta tyvärr. Det får nog bli till att sätta alarmet iallfall. För att åtminstånde resultat ska bli bra. Kanske helt enkelt människa och maskin kompletterar varandra?

Hoppas  dina blommor lyser upp din dag!

Lotta

Tunisien snygga tjejerna (44)

Författare: Lotta Wanner

Love to see the world and be a part of it! Retired Barista. Blogging at www.lottawanner.com. Art and illustration is my language. Choosing plantbased. Always believing there is good in the universe.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s