Lotta Wanners blogg

För att ord och bilder ger människor vägar till kommunikation och om vår jord ska vara en bra plats att leva på behöver vi kommunicera mera.

Välkommen

Hip hip hooray Lotta!

Vad kul att du tittar in!

Det är roligt att att dela mina tankar med dig här på denna bloggen.

Den 10 Oktober 2012 skrev jag mitt första inlägg här.

Jag ville förmedla tankar och idéer jag kommit fram till på min återhämtningsresa efter en stressig tid i livet. Men hur det nu var halkade jag in på min engelska blogg i stället och svenska har varit så mycket svårare att uttrycka sig på. Men jag forsätter ändå. Till slut kanske jag kommer att känna mig hemma i mitt modersmål.

Jag har fått med mig mycket i livet så här långt och en av de saker som varit viktigast för mig är kommunikation mellan oss människor och kommunikation mellan människor och natur. Jag vill gärna förmedla vikten av att se människan, eller varelsen, vi har kontakt med.

I det väcks ett brinnande intresse för konst, i olika former. Jag har upptäckt att det är livsnödvändigt att måla, teckna, fotografera, uppleva musik, ja, att uppleva överhuvudtaget.  Att sätta ihop ord med bilder eller bilder som talar av sig själv. Kommunikation mellan männsiskor för att förmedla känslor, för att känslorna är så viktiga i vårt snabba samhälle. Glömmer vi våra känslor och tränger in oss i en form som egentligen inte är den vi vill vara så mår vi så dåligt att vi till slut exploderar, när vi egentligen bara vill breda ut våra vingar, och flyga!

Jag vet inte vart resten av min Resa kommer att gå. Jag vet att Livet varit vänligt mot mig och jag följer gärna med vart det än leder mig. Jag vet att jag lär mig saker på vägen. Det är jag tacksam för. Ibland är det svårt, ibland roligt. Men jag har kommit på att ju mer jag slappnar av och slutar oroa mig ju mer glädje hittar jag. Jag brukar glömma det när verkligheten i livet kommer ifatt mig. Trots det  håller jag envist fast vid min tro på allt det goda i livet.

Att skriva har blivit lika viktigt för mig som att andas. I det börjar en ny resa. Att jag helt oförmodat skulle börja tänka i meningar som blev till poesi var också helt otippat.

Avslut och början, oundvikliga delar av livet. I det kan vi komma att hitta sår som behöver läkas men vi kan också hitta lättnad och växande. Låt oss hjälpa varandra att göra det bästa av vår väg i livet.

Det är jätteroligt när du vill höra av dig i dina kommentarer.

Mitt skrivande började på min engelska blog. Du hittar den här. Där kan du också läsa ett inlägg om min Skrivresa

Du kan också hitta mig på bl.a. Facebook och Twitter

För det mesta är sådana stunder förknippade med en kopp av något slag!

två enkla

 

(En gång barista, alltid barista!)

Lotta

4 tankar om “Välkommen

  1. Hej! Har precis gått med i A. L. webbkurs. Vad kul att du har länkat din blogg!

    Gilla

  2. Vilken fin bild där ovan med god text!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s